iş elbiseleri alırken

25-09-2017 22:45
İş Elbiseleri Alırken:
İş elbiseleri çalışılacak ortama ve çalışma şartlarına göre ve belirli tarz ve kesim tekniği ile hazırlanan giysilerdir. İş elbisesi satın alırken çok titiz ve seçici olunmalıdır Çalışılan sektöre bağlı olarak iş elbiselerinin iş güvenliği açısından giyinme zorunluluğu vardır. İş elbisesi alırken aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gereklidir.
1.       İş güvenliğine uygun olmasına
2.       Giyen kişinin hareketinin kısıtlanmamasına
3.       Hijyenik olmasına
4.       Çalışma şartlarına göre dayanıklı olmasına (yırtılma, sökülme, yanma v.s)
5.       Sık yıkamaya dayanaklı olmasına
6.       Renk seçiminde iş yeri konsepti ve çevre koşullarında en az etkilenecek şekilde olmasına
dikkat edilmelidir. İş elbisesi alırken fiyat konusunu mutlaka ikinci plana atmalısınız.  Ucuza alınan iş elbiseleri daha az süre dayanacak ve size daha fazla maliyet açacaktır. Çalışılan ortama göre dışarda çalışılıyorsa kalın, içerde çalışılıyorsa ince kumaş seçilmelidir. İş elbiseleri minimum 6 ay giyilecekmiş gibi düşünülerek alınmalıdır. Üretim yaptırdığınız firma; mutlaka işletmenize sürekli destek verebilmelidir. Aldığınız personel kıyafetleri çalışanlarınızın 6 ayda kilo alıp vermesine karşılık verebilecek firma tarafından üretilmelidir.  Bu konuda ekstradan ücret ödemek istemiyorsanız mutlaka bu hususu satın aldığınız firmaya başta bildirmelisiniz. İş elbisesi konusunda en önemli konu rahatlık, konfor, kalite ve şıklıktır. Kaliteli bir ürün firmanıza değer katacak çalışanlarınızı motive edecektir. Müşterileriniz açısından tek düzen içerisindeki personel kurumsal kimliğinizi ortaya çıkaracak ve firmanıza duyulan güveni artıracaktır.

Sizde çalışanlarınıza ve firmanıza değer veriyorsanız mutlaka personelinizin tek düzen içerisinde ve kaliteli iş elbiseleri ile çalışmasını sağlamalısınız. Böylece olası bir kazayı iş elbiseleri sayesinde önlemiş olur personelinizin hayatını korumuş olursunuz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.