Çalışma Ortamında İş elbiseleri Gerekliliği

07-01-2018 23:28

Bir çok çalışan iş hayatında iş elbiseleri kulanımı hakkında olumsuz düşünceler beslemektedir. Sürekli aynı renk aynı desen iş elbiseleri kullanımı sıkıcı olarak düşünülebilmektedir. Aslında haksız da değillerdir. 

        Üniforma modelleri seçimindeki vizyonsuzluk, kumaş kalitesinin düşüklüğü hatta iş elbisesi dikim kalitesindeki beceriksizlikler iş elbiseleri kullanıcısı çalışanlar için iş elbiselerinden üniforma kullanımından soğumalara neden olabilir. 

        Bir çok iş elbiseleri firmaları üniforma ürünlerini üretirken 'patron alıyor çalışan nasılsa giyer' gibi kolaycı bir zihniyetle iş elbiseleri imalatçılığını sürdürmektedir. Oysa iş elbiseleri tasarımı kumaş seçimi ve üniforma dikim kalitesi sivil hayatta giyilen elbiselerden daha özenli hazırlanmalıdır. 

        Sivil kıyafetlerimizi sabah giyeriz akşam çıkarırız ve bir daha aynı kıyafeti 1 hafta mı 3 ay sonramı giyeriz bilinmez. Oysa personel kıyafetleri haftada en az 5 gün giyilen ve bazen 18 saat hiç çıkarmadan kullanılan iş gereçlerimizdendir. Çalışan personelin keyif almadan giydiği iş elbiseleri ile çalışma hayatında üst seviye verimliliğe ulaşamasını beklemek doğru olmaz. 

        İş elbiseleri modelleri çalışılan sektörün gerektirdiği şekilde hazırlanmalıdır. Sanayide bulunan motor tamir atölyesi için temin edilecek işçi tulumlarının  beyaz renk olmaması gibi. İş elbiseleri satın almacısı, üniformaları giyecek olan personeller ve iş elbiseleri imalatçıları beraber karar vermeli karşılıklı fikir alışverişi yapılarak üniforma imalatına başlanmalıdır. 

        İş elbiseleri fiyatları iş elbiseleri modelleri ve kumaş kalitesine göre farklılıklar gösterebilmektedir. Çok pahalıya mal edilen üniformalar her zaman en iyisidir diyemeyiz bu sebeple iş elbiseleri tedarik aşamasında kapsamlı araştırma yapılmasını tavsiye ediyoruz

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.