iş montu seçimi

25-09-2017 23:23
İş montu Alırken nelere göre mont seçimi yapılmalıdır: Kışlık iş elbiseleri alırken soğuk havalardan korunmak için, iş  montu olmazsa olmazlardandır. iş montu alırken  bazı  hususlara dikkat edilmelidir:
    Soğuktan koruma: çalıştığınız iş  ortamının sıcaklığına göre, montunuz un elyaf kalınlığını belirlemelisiniz. İş ortamı ne kadar soğuksa o kadar kalın elyaf tercih edilmelidir. Aşırı soğuk iş ortamlarında elyafa ek olarak iş  montunun iç kısmı polar malzeme olmalıdır. 
  Yağıştan koruma: Yağış alan iş ortamları için su geçirmez ve suyu yüzeyden iterek ıslanmayan iş montları tercih ediniz. Yağış miktarı çok aşırı ise laminasyonlu ve dikişleri işten bantlı iş montları tercih ediniz. Bu ürünlerin kumaş yüzeyi genelde su itici kaplamalıdır. 
     Görünürlük: çalışanların tehlikelerden korunabilmesi için iş alının tehlike seviyesine göre iş montunun görünür olmasına dikkat edilmelidir. Bunun için fosforlu renkler ve reflektif li montlar tercih edilebilir. Ortamdaki kaza risklerinin yüksek olması durumunda reflektif bantların çok yoğun olması gerekir.
    Kaynaktan ve Çapaktan Korunma: Yapılan iş kaynak çapak ve benzeri montunuzu deforme edecek sıçramalar içeriyorsa, iş montunun dış yüzeyinin mukavemetinin yüksek olması gerekir. Bu tarz çalışma ortmları için kot mont ve gabardin iş mont ları öneriyoruz.
    Yapılan İşe Uygun tasarım: İş montunun tasarımının yapılan işe göre ergonomik olması verimliliği artırır. Yapılan iş fazla alet gerektiriyorsa buna göre çok cepli montlar tercih edilebilir. Ya da  İş yaparken kolay kırılabilir alet taşınıyorsa cepler fermuarlı tercih edilebilir. İşin niteliğine göre kolları çıkabilip yelek olabilen montlar tercih edilmesi gibi iş montu alırken tasarıma dikkat edilmelidir.
      İş mont alırken, İşteks iş elbiseleri nde size en uygun iş montunu bulabilirsiniz.
 
iş elbiseleri
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.