iş ayakkabısı standarları

12-11-2017 00:29

İş Ayakkabıları Standartları

İş güvenliği ekipmanlarından en önemli donanımlardan biri iş ayakkabısıdır. İş ayakkabıları kullanım özelliklerine göre bazı standartlara sahiptirler.  Bu standartlar.

İş güvenlik ayakkabısı S1 standardı
En temel standarttır. İşçi ayakkabısının kuru ortamlarda kullanıma uygun olduğunu belirtir. 200 joulelük darbeye dayanıklı olan işçi ayakkabılarıçelik veya kompozit burunlu yapıdadırlar. Tabanı kaymaz ve asit gibi etken maddelere karşı dayanıklıdır. Antistatik özelliğe sahip taban elektrik çarpmalarına karşı koruma direnç sağlamaktadır.

Demir Kundura İş Ayakkabıları İş güvenlik ayakkabısı S2 standardı
S2 standardı işçi ayakkabısının ıslak ortamlarda kullanıma uygun olduğunu belirtir. S2 standartlı iş ayakkabısı 200 joule seviyesine kadar olası darbeye dayanıklıdır. Taban yapısı yağa ve asite karşı ekstra dayanıklıdır. Antistatik malzeme ile üretilirler.

İş güvenlik ayakkabısı S3 standardı
S3 iş güvenlik standardına sahip işçi ayakkabıları, paslanmaz çelik ile güçlendirilmiş tabana sahiptir. İşçi ayakkabısınınenerji emilimi 110 Newton seviyesine kadar ulaşmaktadır. Kuru ortamlarda su geçiren çelik tabanlı ayakkabılar için S1P standardı kullanılır. S1P standardı taban olarak S3 ile aynı özelliklere sahip iş aykkabıları için kullanılır. 

Size en uygun iş  ayakkabısını çok sayıda farklı seçenek ile iştex iş elbiselerinde bulabilirsiniz. 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.